Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A 10 legnagyobb titok amit az emberiség már elfeledett!
  2023-11-26 20:53:17, vasárnap
 
  A 10 legnagyobb titok amit az emberiség már elfeledett! Ezért hatalmas árat fogunk fizetni !

Az emberiség napjainkra elvesztette az általa birtokolt tudás egy részét. Amikor megfigyeljük, hogy éltek az ősi civilizációk, azt vehetjük észre, hogy bizonyos értelemben fejlettebbek voltak, mint a mai civilizáció. Ez a fejlettség olyan spirituális tudáson és bölcsességen alapult, ami a lélek és az élet igazságait tartalmazta.

Előbbre jutottunk ugyan a technológia, a tudomány terén, és ma már az egész világ összeköttetésben állhat, de időközben valahogy elvesztettünk valamit az alapvető tudásból, bölcsességből. Megteremtettük azt a Paradicsomot, amelyről úgy gondoltunk, hogy minden vágyunk, de lassan rájövünk, hogy eltávolodtunk attól az Édentől, ami régen tényleg a miénk volt.

Elbonyolítottuk az életet, és azzal, hogy megoldásokat kerestünk, csak megdupláztuk a kérdéseket és a megoldásra váró problémákat. Úgy tűnik, hogy okosabban élünk, de nem bölcsebben. Mégpedig azért, mert elfelejtettünk pár igazán fontos dolgot.

1. Az emberek a természet részei
Az elmúlt kétszáz évben elszakadtunk a természettől. Kizsákmányoltuk, romboltuk, megemésztettük és megpróbáltuk irányítani a természetet, hogy csillapítsuk a kapzsiságunkat. Megpróbáltunk eltávolodni az élet természetes körforgásától.

2. Kapcsolatban állunk az univerzummal és minden élőlénnyel
Egyes törzsek, amelyek még mindig az ősök életszemléletét követik, tiszteletben tartják és továbbra is őrzik ezt a kapcsolatot. A legtöbben viszont megfeledkeztünk róla, hogy minden kapcsolódik mindenhez, és összefonódik egy összetett és szép táncban.

3. Mindannyiunknak vannak egyéni céljai, de vannak kollektív céljaink is
Elfelejtettünk, mi is a célunk. Létrehoztunk egy megegyezésen alapuló valóságot, és most ennek a rabjai vagyunk. Megfeledkeztünk a belső hitelességről, arról a bizonyos szikráról, ami a boldogság és az önmegvalósítás felé vezet bennünket.
Elfelejtettük, hogy azért vagyunk itt, hogy egy nagyobb képet alkossunk.

4. Minden a szeretetről szól
Valószínűleg ez a legmélyebb titok mind közül, amire csupán a valódi látók emlékeznek. Ez az igazság valahol mélyen a lelkünkben rejlik. Valamikor tudtunk róla, de aztán szem elől tévesztettük. Elfelejtettük, hogy végső soron minden a szeretetről szól.

5. A megbocsátás leginkább önmagunk megsegítéséről szól
Azzal, hogy hagytuk magunkkal elhitetni, hogy elszakadtunk egymástól, azt is elfelejtettük, mit jelent a megbocsátás. A legmélyebb értelemben a megbocsátás azt jelenti, hogy megbocsátunk önmagunk azon részének, amiről tudjuk, hogy mások lelkének a része, abban az egységben, aminek mindannyian a részei vagyunk.

6. Szabadnak születtünk
Egy dologra minden nap emlékeztetnünk kell magunkat: arra, hogy szabadnak születtünk. Olyan világban nőttünk fel, ahol a szabadság csupán egy fogalom.
A félelem, tévhitek, hamis ideológiák, anyagi jutalmak béklyóihoz kötöttek bennünket. Elfelejtettük, hogy a változás szabad követei vagyunk.

7. Elfelejtettük a történelem tanulságait
Ha van valami, amit a történelem megtanított nekünk, az az, hogy milyen gyorsan elfelejtjük a már megtanult leckét.

Egyénekként nem vagyunk hibásak az emberiség múltban elkövetett tévedéseiért, de azért már mindannyian egyenként felelősek vagyunk, hogy tanuljunk a múlt hibáiból, és közösségként fejlődjünk, növekedjünk.

8. Az emberek megfeledkeztek a bizalomról, a hitről és a csodálatról
Elvesztettük azt a bámulatot, amit a világ iránt tanúsítottunk. Elfelejtettünk rácsodálkozni az élet csodájára. Szkepticizmusunk és cinikus világlátásunk miatt elveszítettük az önmagunkba és az Univerzum varázsába vetett bizalmunkat. Elvesztettük a hitünket.

9. A valódi erő bennünk rejlik
Mivel félelemben éltünk, elfelejtettük, milyen erősek is vagyunk. Megfeledkeztünk az akaratunk erejéről, amivel megváltoztathatjuk a valóságot. Úgy járunk a világban, mint az alvajárók, előre megtervezett jeleket követünk, mint a gépek. Pedig az igazi erő még mindig bennünk rejlik.

10. Elfelejtettük, hogy kell egyszerűen élni
Az emberi élet összetettebb és bonyolultabb lett. Elfelejtettük, hogy kell egyszerűnek lenni, és elfelejtettük az egyszerűség fontosságát. Pedig az élet felettébb egyszerű.
Az egyszerűség azt jelenti, hogy elutasítunk minden lényegtelen dolgot, és úgy élünk, ahogy a szívünk diktálja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: szkepticizmusunk, összeköttetésben, mindannyiunknak, megfeledkeztünk, kizsákmányoltuk, elbonyolítottuk, életszemléletét, elfelejtettünk, kapzsiságunkat, megsegítéséről, megemésztettük, megfeledkeztek, emlékeztetnünk, önmegvalósítás, megteremtettük, eltávolodtunk, elfelejtettük, elveszítettük, megpróbáltunk, tanúsítottunk, elvesztettünk, világlátásunk, bölcsességből, rácsodálkozni, körforgásától, hitelességről, megpróbáltuk, fejlettebbek, közösségként, tévedéseiért, létrehoztunk, természettől, megfigyeljük, elvesztettük, elszakadtunk, paradicsomot, emberiség napjainkra, általa birtokolt, fejlettség olyan, élet igazságait, tudomány terén, egész világ, alapvető tudásból, miénk volt, megoldásra váró, természet részei, elmúlt kétszáz, élet természetes, ősök életszemléletét, legtöbben viszont, megegyezésen alapuló, rabjai vagyunk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Albert Einsteinről  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Julian Brass gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Png nő  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Fekete-erdő desszert  Png virág  Facebookon kaptam  Németh László tollából  A televizió nem a kultúrát kép...  Garai Gábor - Takarítás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png férfi  Akarat  Albert Einstein gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png fotel  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Kaffka_Margit  Elköszönt  Nagyi telefonál  Rátalálsz  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Németh László tollából  Reggel van  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Reggel van  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A másik dolog,  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Adakozás  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
emberiség napjainkra, általa birtokolt, fejlettség olyan, élet igazságait, tudomány terén, egész világ, alapvető tudásból, miénk volt, megoldásra váró, természet részei, elmúlt kétszáz, élet természetes, ősök életszemléletét, legtöbben viszont, megegyezésen alapuló, rabjai vagyunk, belső hitelességről, bizonyos szikráról, önmegvalósítás felé, nagyobb képet, szeretetről szól, legmélyebb titok, valódi látók, igazság valahol, lelkünkben rejlik, megbocsátás leginkább, legmélyebb értelemben, részei vagyunk, dologra minden, szabadság csupán, változás szabad, történelem tanulságait, történelem megtanított, emberiség múltban, múlt hibáiból, emberek megfeledkeztek, világ iránt, élet csodájára, akaratunk erejéről, emberi élet, egyszerűség fontosságát, élet felettébb, szívünk diktálja, szkepticizmusunk, összeköttetésben, mindannyiunknak, megfeledkeztünk, kizsákmányoltuk, elbonyolítottuk, életszemléletét, elfelejtettünk, kapzsiságunkat, megsegítéséről, megemésztettük, megfeledkeztek, emlékeztetnünk, önmegvalósítás, megteremtettük, eltávolodtunk, elfelejtettük, elveszítettük, megpróbáltunk, tanúsítottunk, elvesztettünk, világlátásunk, bölcsességből, rácsodálkozni, körforgásától, hitelességről, megpróbáltuk, fejlettebbek, közösségként, tévedéseiért, létrehoztunk, természettől, megfigyeljük, elvesztettük, elszakadtunk, paradicsomot, tiszteletben, bonyolultabb, csillapítsuk, összetettebb, kapcsolatban, megbocsátunk, civilizációk, megoldásokat, valószínűleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.